Spuštalice

GridGrid
Zigzag

Zigzag

36 600.00rsd

Mehanički prusik za arboriste. ZIGZAG mehanički prusik omogućuje nesmetano i učinkovito kretanje koristeći klasični sistem koturača. Kada se razvuče sistem prstenova uređaj se automatski blokira na užetu. Sistem povezanih prstenova pruža precizan i tečan hod. Koturača s kugličnim ležajevima garantuje brzinu i jednostavnost rukovanja. Čelična konstrukcija garantuje veliku izdržljivost. Može se koristiti s dvostrukim ili jednostrukim užetom zahvaljujući pomoćnoj kočnici CHICANE koja pruža dodatno trenje prilikom spuštanja i KNEE ASCENT kompletu koji olakšava uspinjanje po užetu. Gornja tačka za ukopčavanje koristi se kod rada s dvostrukim užetom ili s CHICANE dodatkom prilikom rada na jednostrukom užetu.
Ima dodatno mesto za ukopčavanje ZILLON sigurnosnog užeta.

Desender I’D EVAC

Desender I’D EVAC

41 200.00rsd

I’D EVAC spuštalica / kočnica namijenjena za spuštanje tereta. Posebno oblikovana drška za efikasniju kontrolu pri spuštanju tereta sa sidrišta.

Integrisana anti-panic funkcija i anti-error hvataljka smanjuju mogućnost ljudske greške. AUTO-LOCK sistem omogućuje automatsko blokiranje užeta bez manipulisanja drškom ili iskopčavanja uređaja. Jednom kad je zaključano, uže se može izvaditi bez manipuliranja ručkom. Sigurnosna vrata omogućuju postavljanje užeta dok je uređaj ukopčan na sidrištu.

MAESTRO S

MAESTRO S

71 077.00rsd

MAESTRO S je spuštalica dizajnirana za tehničko spašavanje. Olakšava manipulaciju teškim teretom, kod spuštanja i kod podizanja; može se koristiti u primarnom sistemu, kao i u sistemu za osiguravanje. Upravo ta raznolikost omogućuje spasicima da se prilagode bilo kakvoj situaciji na koju mogu naići prilikom spašavanja.

Ergonomska ručka i integrisano kočenje omogućavaju lako kontroliranje spuštanja. Prelazak sa spuštanja na podizanje je trenutan, bez potrebe prebacivanja tereta na pomoćni sistem. Integrirsana koturača sa blokerom ima kolo velikog promera postavljeno na zapečaćene kuglične ležajeve, što osigurava odličnu učinkovitost podizanja.

Sistem AUTO-LOCK automatski zaključava uže kad se ručka ne koristi. Višak užeta može se provlačiti i kroz zaključanu spravu, bez manipulisanja ručkom. Postavljanje užeta je brzo i jednostavno zahvaljujući oznakama na spravi.

ARTIKAL TRENUTNO NEMAMO NA STANJU
Desender STOP

Desender STOP

19 200.00rsd
Desender STOP

Desender STOP

19 200.00rsd

Nova Petzl STOP – spuštalica sa pomoći pri kočenju. Koristi se za uže od 8,5 do 11mm. Poboljšana kontrola prilikom spuštanja i jednostavnije upravljanje užetom.

Desender I'D s

Desender I'D s

36 000.00rsd

Petzl I’D S je spuštalica za visinske radove sa automatskim kočenjem i anti-panik funkcijom. Ima ergonomsku ručicu koja omogućava udobno i kontrolisano spuštanje. Integrisana anti-panik i anti-error funkcije smanjuju rizik od nesreće uzrokovane greškom korisnika. Auto-lock sistem omogućava korisniku lako pozicioniranje bez potrebe za upotrebom ručice ili blokiranja spuštalice užetom. Sigurnosna kapija omogućava ubacivanje užeta bez skidanja spuštalice sa pojasa. I’D S spuštalica je predviđena za rad sa užadima prečnika od 10 do 11,5 mm i može da izdrži opterećenje do 250 kilograma.

Desender RIG

Desender RIG

27 120.00rsd

RIG sprava za spuštanje uz samo-kočenje je dizajnirana za rad na visini i za siguran pristup užadima. Ergonomska drška omogućava veoma laku kontrolu spuštanja. Sistem AUTO-LOCK omogućava korisnicima da se lako pozicioniraju, bez potrebe za manipulacijom ručke. Kada se jednom zaključa, uže se može podići bez rukovanja ručicom. Predviđen je za rad sa užetom prečnika od 10 do 11,5 mm, a maksimalno radno opterećenje je 200 kg.

Klizač LOCKER

Klizač LOCKER

9 900.00rsd

Klizač za sprečavanje pada i radno pozicioniranje. Za užad prečnika 11mm. Kočnica za blokiranje u odgovarajućoj poziciji. Nazubljeni delovi ne dolaze u kontaksa užetom. Slobodno kliza po užetu. Sistem za otpuštanje u slučaju opterećenja.

Desender SIR

Desender SIR

19 116.00rsd

Multifunkcionalna sprava za spuštanje i pozicioniranje na užetu sa duplim sistemom kočenja (double stop-antipanik funkcija). Brzina spuštanja kontroliše se metalnom ručkom. Služi za spuštanje, pozicioniranje i podešavanje dužine užeta prilikom rada na krovovima i ivicama.

Desender SIRIUS

Desender SIRIUS

44 400.00rsd

SIRIUS spaja prednosti najboljih desendera u industrijskim i spasilačkim aplikacijama u izuzetno kompaktan dizajn - za bolje rukovanje i dug radni vek.
SIRIUS savršeno leži u vašoj ruci. Ručica s automatskim vraćanjem ima posebno mali radijus kretanja tako da možete raditi brzo, precizno, udobnije i sigurnije. Tokom umetanja užeta, koje je intuitivno i jednostavno, karabiner na pojasu može ostati povezan sa uređajem. Trasu užeta osmislili smo tako da je zaštićena od uvijanja i savijanja, te od prekomjernog trošenja. SIRIUS je razvijen za dugotrajnu upotrebu u najtežim uslovima. Zato je napravljen do 100 % metala - bez ranjivih sintetičkih mrlja. Najbolja ergonomija i dug radni vek u najkompaktnijem obliku. Izuzetno rukovanje zahvaljujući kompaktnom dizajnu i intuitivnoj ruti užeta. Dugotrajan i čvrst: 100% metal. Funkcija automatskog zaključavanja je poboljšana.

Desender GIANT

Desender GIANT

29 400.00rsd

Inovativna višenamenska spuštalica razvijena je kako bi zadovoljia zahteve najzahtevnijih stručnjaka u ovoj oblasti. Patentirani unutrašnji mehanizam kombinuje se sa robusnom konstrukcijom i naprednom ergonomijom za izuzetnu kontrolu čak i pri velikim opterećenjima (do 250 kg za scenarije za dve osobe).
Pored svoje primarne funkcije kao spuštač, Giant je takođe sertifikovan za upotrebu kao uređaj za zaustavljanje pada (tj. tokom prenosa užeta), takođe za kao sigurnosni uređaj za penjanje sa glatkim klizanjem prema gore, što ga čini najrasprostranjenijim sertifikovani alat za užad te vrste. Pokretna poluga ima sistem protiv panike koji zaključava uže i zaustavlja spuštanje u slučaju prevelikog pritiska na ručicu od strane korisnika, kao i dodatni položaj zaključavanja tako da radnik ne mora da veže uređaj.
Spoljno dugme se može koristiti za držanje brega otvorenog, omogućavajući užetu da lako klizi u situacijama sa ograničenim opterećenjem ili bez njega.Uređaj se može otvoriti za umetanje ili uklanjanje užeta bez uklanjanja karabinera (ovo pomaže u sprečavanju mogućnosti ispuštanja uređaja). Veliki otvor za pričvršćivanje omogućava umetanje drugog karabina čineći dve ploče neotvarajućim.

Desender DRUID

Desender DRUID

22 000.00rsd

Lagana, kompaktna sprava za spuštanje sa automatskim kočenjem užeta. Dizajnirana za polustatična užad u rasponu od 10-11 mm. Zaštićena funkcija protiv panike u ručici ponovo se aktivira ako se ručica povuče predaleko gde bi to moglo dovesti do nesigurnih brzina spuštanja. Kućište i poluga izrađeni su od robusne legure aluminijuma. Mehanički delovi su izrađeni od precizno livenog nerđajućeg čelika. Unutrašnji mehanizam i brega za zaključavanje koriste patentirani dizajn za glatko delovanje na užetu koji sprečava brzo habanje i apsorbuje energiju od malih udara uz malu količinu proklizavanja užeta. Glatko delovanje na užetu takođe omogućava Druidu da dobro funkcioniše za uspon po užetu. Brega se može deaktivirati pomoću okidača kako bi se omogućilo brzo klizanje užeta u situacijama bez opterećenja ili ograničenog opterećenja.

Unesite reci i pritisnite Enter za pretragu